Замрзнатата површина на Арктичкиот Океан, која е најголема во зима, е помала од претходната година, објавија во средата НАСА и Американскиот центар за податоци...

Повеќе од 663 милиони луѓе во светот живеат без безбедно снабдување со вода во близина на својот дом и се соочуваат со здравствени последици...

Глобалната прослава на Меѓународниот ден на шумите обезбедува платформа за подигнување на свеста за важноста на сите видови на шуми и дрвја надвор од...

И оваа година дел од женските организации ќе понудат еден понаков 8 Март. Имено, од синоќа, па се до 09 Март во Младински Културен...

Во ЕУ Инфо центарот во Скопје се одржа конференција за подобрување на состојбата со  малите водоводни системи во рурлните региони во Македонија,како дел од...

Франција од 2020 година забранува употреба на пластични садови и прибор за јадење, освен биоразградлива пластика во рамките на Законот за енергетска транзиција кон...

Денеска започна дводневната меѓународна конференција на тема „Зелените политики како катализатор за развојот на македонската демократија и квалитетот на живот“ организирана од страна на...

Дупката во озонската обвивка која се наоѓа над Антарктикот почна да заздравува, јави „Би-би-си“. Научниците тврдат дека имаат јасни докази дека озонската дупка лани...

Овогодинешниот камп за климатски промени и иновации официјално ќе биде отворен овој петок, 24 јуни во Иновативниот центар Телеком, каде 10 тимови ќе се...

И покрај тоа што се уште виси во воздух неизвесноста дали некаков договор ќе има од Самитот за климатски промени, одделени работни  групи си...