Перкусионистите го здрмаа Сули ан

Бурни алпаузи и овации за концертот на инструменталистот Антоние Весковски и ансамблот за удирачки инструменти „Сонант“, под менторство на Мојца Седеу, синоќа го исполнија скопскиот Сули ан . Во преполниот простор ужуваа неколку стотина Скопјани, кои главно го снимаа и фотографираа настанот со своите мобилни апарати. Пеубавиот концерт на младите инструменталисти, беше дел од програмата на Скопско културно лето.
Вечерва Кафе – кино, приказ на филмот „Локи“, во рамки на манифестацијата Скопско лето 2017.
На деветти јули ќе се случи завршен концерт на учесниците на семинарот 

за виолина на Ана и Олег Кондратенко, на Скопско лето 2017. Овој концерт е во соработка со Музичка младина на Македонија.
Програма на Скопско културно лето има секоја вечер, а каталогот можете да го симнете тука.

 

НЕМА КОМЕНТАРИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР