Багови на Apple Watch Series 3

210

За проблемите кои може да се случат со Apple Watch конекцијата и вашиот телефон Apple тврди: „watchOS 4.0.1 ги поправа проблемите што во ретки случаи предизвикуваа Apple Watch да се приклучи на неавторизирани  Wi-Fi мрежи, како оние што се наоѓаат на јавни места, во кафулињата и хотелите, кој го насочува корисникот кон веб страница пред да може да се пристапи до мрежата“.

Значи, ако имате Apple Watch Series 3 со LTE конекција, префрлете се на апликацијата Watch на вашиот iPhone. Допрете „Општо“ и потоа “Софтверско ажурирање” за да го преземете и инсталирате patch фајлот. ажурирањето на watchOS обично трае подолго време, затоа осигурајте се дека имате полнач и доволно време.