Прилогот за ТВ ВИС го подготви Сузана Мицева и Стојне Митева

Ако мислевте дека бегалската сага низ С. Македонија е завршена, се излажавте. Патеките коишто водат кон Западна Европа се поживи од било кога. Само што последниве две години, патоказот води низ планинските тајни премини. Балканската бегалска рута транзитира низ планината Беласица. Како од македонско-грчката граница до Србија, истражуваа новинарките Стојне Митева и Сузана Мицева. Еве ја целосната видео репортажа.

 

хххххххх

Оваа статија/сторија е изработена со финансиска поддршка на Европската Унија и Советот на Европа. На ниеден начин не може да се смета дека гледиштата изразени во истата го одразуваат мислењето на Европската Унија или на Советот на Европа.