Со новата одлука на Регулаторната комисија за енергетика од ножеска на полноќ цените на бензините се намалуваат за 0,50 денар/литар, а дизелот останува со иста цена.

Така, од ноќеска на полноќ ЕУРОСУПЕР БС – 95 ќе се продава за 67 денари/литар, ЕУРОСУПЕР БС -98 за 69 денари/литар. Дизел горивото ЕУРОДИЗЕЛ БС (Д-Е V) останува на 58 денари/литар.

За половина денар се намалува и цената на маслото за горење Екстра лесно 1 (ЕЛ-1) и ќе се продава по 57,50 денари/литар.

Малопродажната цена на Мазутот М-1 НС се намалува за 0,513 ден/кг и сега ќе изнесува 34,266 ден/кг.