Според податоците на страницата „Worldometers“, 10.000.000 луѓе го заразиле коронавирусот во светот.

Речиси 500.000 луѓе починале како резултат на вирусот.

Скоро 5 и пол милиони заразени лица закрепнале, но сè уште има над 4.000.000 активни случаи, од кои скоро 58.000 се критични.

Најголем број заболени се уште има во САД, додека Бразил и Русија се следни по бројот на заболени. А.Р.