Задолжителното 14-дневен карантин за сите што пристигнуваат во Велика Британија започнува денес. На овој начин, островската влада има за цел да го намали ширењето на коронавирусот во земјата.

Одлуката предизвика бран на незадоволство, а британската авиокомпанија „Бритиш ервејс“ дури се закани со правно дејство. Според новата мерка, оние што пристигнуваат во Кралството ќе треба да се изолираат за 14 дена.

Н.С.