Одговор на прашањето каков викенд не очекува ќе дознаеме денеска по завршување на Вонредната владина седница. Седницата е закажена за денес во 17 часот и ќе биде  остварена преку видео-конференциска врска.

Како што се дознава по оваа седница ќе се има одговор дали ќе се прифати препораката на Комисијата за заразни болести да има полициски час од сабота од 19 часот до вторник до 5 часот.

Само колку за потсетување ИВЗ најави дека нема да го почитува најавениот полициски час, додека премиерот Оливер Спасовски изјави дека ниеден верски лидер не е над државата. Но, како што изгледаат работите, ќе има полициски час, но не каков што се најавуваше…

Н.С.