Во тек е вонредното обраќање на претседателот на владата Оливер Спасовски, на кое треба да ги соопшти новите мерки на Владата во спречување на ширење на корона вирусот.

На офиацијалната страна на МВР објавија дека од утре започнува со ограничување на движењето на сите граѓани (полициски час).
Се забранува движење на населението во периодот од 21 до 06 часот секој ден!
Нема компромис кога е здравјето на граѓаните во прашање, мерките мораме сите да ги почитуваме, само така ќе си ги спасиме народот и државата.