дома Живот Војче Китаноски како Тито на Тјентиште

Војче Китаноски како Тито на Тјентиште

102

” Со голем народен собир во Тјентиште во долината на хероите на Сутјеска, во присуство на 30.000 граѓани од сите поранешни југословенски републики, беше достојно и величествено одбележана 75. годишнината од големата епопеја на НОБ, битката на Сутјеска”.

Со овој фејсбук статус познатиот хуморист го опипа своето присуство на големиот собир на славното Тјентиште. Во програмата, пред околу 30.000 публика, настапиле црногорскиот воен оркестар и хор, а видни личности со голем пиетер говореле за над 7.5009 жртви на Тјентиште. Китаноски, облечен како Тито, предизвикал емотивни реакции кај присутните, кои се фотографирале со него, за спомен.

На овој собир од Македонија присуствувале над 150 граѓани.