Во предучилишната установа „Милка Диманиќ“ во Власотинце, покрај медицинската сестра која претходно беше позитивна на вирусот корона, и уште една наставничка од истата градинка е исто така позитивна, изјави директорката на таа установа, Снежана Филиповиќ за порталот juznevesti.com

Како што рече, воспитувачката работела со децата во понеделникот, под целосна заштитна опрема, а денес пристигнале информациите дека и таа е позитивна на вирусот на корона.
“Воспитувачката работеше во понеделник, целосно опремена, а во вторникот немаше деца од нејзината група и таа не работи. До денес немавме потврда за друго заразено лице. Воспитувачката нема никакви симптоми. Според протоколот, таа денес ќе биде хоспитализирана во Лесковац”, рече  Филиповиќ, пренесува порталот juznevesti.com.

Сите вработени во таа институција ќе бидат повторно тестирани, а објектот ќе биде дезинфициран. Инаку, градинките во Власотинце се привремено затворени од денес, според одлуката на Штабот за вонредни состојби, a се најавува дека сите градинки во Србија повторно ќе бидат затворени.

Н.С.