Босанската вселенска агенција (БОСА), чие постоење досега е негирано од страна на владините претставници, ги лансираше првите астронаути во вселената!
Во нивното прво обраќање до јавноста, тие истакнаа дека „Ова беше мал чекор за човештвото, но огромен скок за Босанскиот народ“.
Ако го читате ова и мислите дека се лажни вести – делумно имате право. БОСА е вистинска агенција, но само во новото музичко видео на Дубиоза Колектив  за песната “SPACE SONG” – дел од нивниот најнов албум #fakenews, издаден од страна на Менарт Рекордс. На песната како специјален гостин се појавува и Earl Sixteen од легендарниот бенд Dreadzone.
Членовите на бендот Дубиоза Колектив за мисијата изјавија:
“Развојот на вселенската програма бара повеќегодишна напорна работа и огромни суми на пари што ги немаме во Босна и Херцеговина. Затоа, Босанската вселенска агенција во изминатиот период се фокусираше на усовршување на масовното производство на халуциногени “Space Cookies”, со цел секој да може да патува евтино и безбедно во вселената и назад.”
“Многу луѓе веруваат дека впрочем никој не слетал на Месечината и дека мисиите „Аполо“ биле исценирани. Нашата вселенска програма го зеде предвид овој факт и ги заштеди парите и ресурсите на даночните обврзници. Зошто да работиме напорно за да ги испратиме луѓето на Месечината, кога половина од нив и онака не веруваат дека сме биле таму?“
Како изгледа првото босанско вселенско летало и дали Босанците навистина успеале да стапнат на површината на Месечината, проверете на видеото .
Дубиоза Колектив – “SPACE SONG” feat EARL SIXTEEN
Албум: #fakenews (Menart, 2020)
Продукција: Фабрика, Сараево
Режија: Салем Капиќ Кантарџиќ
Директор на фотографија: Алмир Џиколи
Монтажа: Антонио Илиќ