На четврти јуни во 20 часот ќе започне четиринаесеттото издание на „Недела на јапонски филм“ во Кинотека на Северна Македонија.
Оваа година повторно, два филма ќе се прикажуваат и во НУ Центар за култура – Битола.
За првпат публиката ќе ужива во јапонските филмови „под ѕвездите“ на отворено во кината во Скопје и Битола.
Амбасадорот Савада Хиронори ќе ја отвори овогодинешната „Недела на јапонски филм“ во петок на четврти јуни во 20 ч. во Кинотека на Северна Македонија.
Селекцијата на пет долгометражни филмови и четири стоп-анимации е од сите жанрови за сите возрасти.
*Проекциите се бесплатни, но заради КОВИД-19 протоколи, местата се ограничени. Задолжително е носење на маска за време на проекциите.
Кинотека на Северна Македонија

04.06.2021 Петок – „Покажи ми го патот до станицата“
05.06.2021 Сабота – „Ресторан од небото“
06.06.2021 Недела – „Само мачката знае“
07.06.2021 Понеделник – Стоп-анимации на Такеши Јаширо“
08.06.2021 Вторник – „Ручекот на тато“
09.06.2021 Среда – „Секој ден е добар ден“

Центар за култура – Битола

10.06.2021 Четврток – „Покажи ми го патот до станицата“
11.06.2021 Петок – „Ресторан од небото“