Во САД во последните 24 часа 1.199 луѓе починале од коронавирус, објави универзитетот Џон Хопкинс.

Дневниот биланс е најлош од 10 јуни. Во последните 24 часа во САД се заразени 42.528 лица.

Од избувнувањето на епидемијата во САД, починале 127.322 лица како резултат на Ковид-19. А.Н.