дома Живот Социјална политика Гостиварските деца згрижени со пица!!!

Гостиварските деца згрижени со пица!!!

44

Пицеријата „Дипломат“ од Гостивар на својот фејсбук профил информира дека ги отвори вратите за децата на кои им треба оброк. На својот профил тие напшаа:

„Драги наши сограѓани!!! Бидејки сме навикнати на социjалниве мрежи само да споделуваме … Ние денеска одлучивме на сите деца без родители и сите што имаат потреба од храна да дојдат кај нас слободно на оброк ќе ни биде огромна чест и задовоство. Со почит Пицерија Дипломат“

Во изјава за ТЕХТ.МК од пицеријата Дипломат потврдуваат дека акцијата ќе трае и во наредниот период. Потег за поздравување и пример кој треба да го следат сите оние кои можат да помогнат.