Како што јавуваат наши читатели, од пред неколку минути грчкиот премин Евзони е повторно затворен. Се уште нема официјална информација за тоа, но патниците, најмногу од Србија се враќаат да влезат во Грција преку Бугарија, односно преминот Промахонас.

Н.Д.