дома Насловна Девојка од Куманово загина во редовите на Исламска држава во Сирија

Девојка од Куманово загина во редовите на Исламска држава во Сирија

108

Неименувана девојка од Куманово, која се приклучила на Исламска држава во Сирија пред четири години, е убиена во борбите во таа земја, објавија приштинските медиуми. Во последните два дена и двајца доброволци од Косово загинаа во Сирија во редовите на радикалните исламисти.

Веста за смртта на девојката од Куманово била потврдена од нејзиното семејство. Досега вкупно 15 македонски државјани и 76 косовски Албанци загинаа на сириските и ирачките боишта.