„Казино“ на Мартин Скорсезе (1995) е еден од најпопуларните филмови од 90-тите години на минатиот век. Главната улога во оваа реализација, како што е познато, ја играа Роберт Де Ниро и Шерон Стоун.

Инвестирани се големи средства во овој филм. Буџетот беше помеѓу 40-50 милиони долари, а еден милион „одеше“ за костуми. Роберт Де Ниро имаше дури 70 комбинации на облека, а Шерон Стоун 40.

Сепак, главните актери профитираа од целата оваа ситуација. Имено, најдоброто беше што Шерон и Роберт можеа да ја чуваат целата оваа облека.

Патем, филмот „Казино“ се снајде одлично на боксофисот и собра 116,1 милиони долари.

Инаку, Шерон Стоун неодамна изјави дека Роберт Де Ниро е најдобар од сите нејзини колеги. И имаше многу бакнежи во филмот „Казино“.

Да се ​​потсетиме на една од сцените во филмот „Казино“:

Ал.Н.