“БОГДАНОВИЌ ЧЕКА МИНИСТЕРКАТА ЗА КУЛТУРА СТЕФОСКА ДА КАЖЕ ШТО ЌЕ СЕ ПРАВИ СО ПОРТАТА И СПОМЕНИКОТ НА МАЈКА ТЕРЕЗА”.

Ваков наслов ме штрекна ова претпладне. А, се што треба да се отстрани, демонтира и тргне, е само “воинот” од коњот, ќе кажам во една реченица и нема понатаму да образложувам. Ни зошто, ни кој, ни кога, ни каде, ни како, ни со кого…

За се друго може да му се најде паметна намена. И без понатамошни долги, исцрпни, времегубечки објаснувања.

ПАРГО