„Ер Франс“ ќе ги прекине услугите меѓу Париз и Белград во текот на претстојната зимска сезона, со плановите за враќање на операциите во март следната година. Францускиот авиопревозник започна со летови кон главниот град на Србија во 2019 година и ги одржуваше секојдневните услуги во текот на летото, како и четири неделни операции во зима до пандемијата на коронавирусот. Последната ротација годинава е закажана за 23 октомври, додека летовите ќе бидат обновени на 28 март 2021 година. „Ер Франс“ во моментов ќе одржува четири неделни услуги кон српската престолнина до крајот на октомври. Понатаму, францускиот превозник кодира акции на летовите на „Ер Србија“ помеѓу Белград и Париз.

А. Н.