Мандаторот на новата Влада Зоран Заев на новинарско прашање кога се очекуав да почен учебната година, одговори дека веќе е познато декто ќе биде на 1 Октомври.

Заев обарзложи дека за успешен и безбеден старт на учебната година законски промени кои ќе треба да ги донесе новата Влада, како и одлуките за еден родител кој ќе треба да остане дома да се грижи за децата. Тој најави дека тоа ќе биде на правата седница на новиот владин состав.

Објасни дека екс министерот за образование, Арбер Адеми е во постојана консултација со експертите, како и со новата министерка, Мила Царовск, и во насока на запазување на здравстевнаат безбедност на учениците ќе се донесат сите одлуки.

Н.Д.