Претседателот на СДСМ, Зоран Заев на денешната прес конференција на СДСМ најави дека избори ќе има на 5 јули.

Тој информира дека се направени сите отстапки и нема да има избори во јуни, туку ќе има на 5 јули. Ќе се исполнат сите мерки за заштита со што избори ќе има, бидејќи не можеме државата да ја оставиме без влада – рече Заев.

Н.С.