Во недела верниците од православна вероисповед од Скопје имаат можност да патуваат во манастирот Свети Јован Бигорски, по повод големиот празник Прочка.
Во целодвениот престој ќе можат да проследат и литургија, а и да пронајдат парче душевен мир во овој свет храм. Тргнувањето е во 5 часот наутро од пред Холидеј ин, повратен билет чини 350 денари, а се резервира на 077 622 183.