За да не ни ги забранат целосно  концертите, култниот уметник Ристо Вртев, на својот неодамнешен концерт во  салата ” Борис Трајковски” уште на самиот почеток апелираше мерките да се почитуваат сосема.
“Една слика илјада зборови, а едно видео илјада слики и зборови”. Еве како тоа изгледаше тој фантастично организиран концерти, со протокол за заштита од пренесување на корона вирусот, забележано од нашата камера. Скопје, 11 Октомври. В.Ѓ.