Во овие денови  на карантин се споделуваат бесплатните линкови за виртуелна прошетка низ нивните честопати недостапни изложби. Искористете го корисно слободното време и „прошетајте„ низ најпознатите музеи,филхармонии, апликации за учење…
Уживајте:

1. Бесплатно можете ја видите виртуелната изложба во музејот на Версај: http://en.chateauversailles.fr/…/-nicolas-fouquet:-a-certai…

2. 190 светски универзитети овозможуваат бесплатно следење на 600 курсеви:https://www.classcentral.com/

3. Југословенско драмско позориште од Белград сега можете и виртуелно да го посетите: https://jdp.futuring.rs/sr#spolja-1

4. Филмскиот центар на Србија отвори свој канал на кој бесплатно можете да гледате филмови: https://www.youtube.com/cha…/UCTJ94uYAKma4h3uwq98XrCA/videos

6. Метрополитен Опера секоја вечер ќе пренесува од својата серија во ЖИВО со ХД квалитетна снимка: https://www.metopera.org/

7. Берлинската филхармонија ве поканува бесплатно да ја посетите нивната  виртуелна концертна сала и да уживате во повеќе од 600 концерата: https://www.digitalconcerthall.com/en/tickets

8. Атеље 212 за својата публика три пати неделно ќе емитува снимени претстави на својот канал: https://www.facebook.com/298558480163941/posts/3302318973121195/?d=

9. Scribd ја отвара својата библиотека за наредните месец дена: https://www.instagram.com/p/B94KiBzg4iq/

10. Anybooks е апликација на која можете бесплатно да читати книги:
https://play.google.com/store/apps/details

11. Bookmate во текот на месец март на своите нови корисници им нуди 30 дена бесплатен пристап на целата библиотека:
https://www.instagram.com/p/B9rcPmKJEZF/

12. Листа радио емисии од Србије и од регионот: https://podcast.rs/lista/

13. Преко 450 бесплатни online курсеви и предавања од различити области што ги користат најпрестижните Универзитети како Brown, Harvard, Cornell, Princeton, Yale и други (ИТ, медицина, уметност, инжињерство..) : https://www.freecodecamp.org/learn

14. Гугл водич низ музеи: https://artsandculture.google.com/partner?hl=en

15. Виртуелна тура низ Народниот музеј на Србија: http://www.narodnimuzej.rs/izmenen-rezhim-rada-narodnog-mu…/

16. Концерти на класична музика во живо: https://www.classicfm.com/…/no-audiences-concerts-streamed…/

17. Посетете ги светски познатите музеи виртуелно : https://bookiraj.com/2016/10/u-ceskoj-otkrivena-najdublja-podvodna-pecina-na-svetu/#

18. Народно позориште од Белград од денес на своите канали на публиката ќе и понуди бесплатни online представи. Еве го репертоарот за овој месец: https://www.instagram.com/p/B-Ex_Bdp4xL/

19. Библиотеката на НАСА во живо:
https://images.nasa.gov/

 

A.Н.