дома Живот Сцена На Велигден Блаж Маротов ја промовираше својата обработка на “Дејгиди луди млади...

На Велигден Блаж Маротов ја промовираше својата обработка на “Дејгиди луди млади години”

371

Познатиот музичар, инструменталист и автор, Блаже Блаж Маротов на својата публика денес и го честиташе празникот, со неговото најново музичко дело, обработката на песната “Дејгиди луди млади години”, чија промоција е токму денеска, на најголемиот христијански празник Велигден, на Македонската телевизија.

Тој изразува задоволство од песната и спотот што го сними.

-Песната е дел од албумот “Класика М”, снимена во студио БиМ. Гости на проектот се моите ценети пријатели и другари, Милан Завков – мојот кум, Илија Филиповски – кум на мојот син , Александар Тренкоски,Трајче Ристов, Војче Петрушев, Бојан Маротов, а придружни вокали Лена Заткоска-Маротова и Јуле Маротова.

Продукцијата на видео записот е на “Валови”, а во него учествуваат и дечињата Габриел, Лео, Луна. При изборот на песни во мојот циклус “Класика М” повеќе се држам до убави македонски песни, кои и мене ми се при срце. И “Дејгиди…” е една од тие. Многу сум среќен за оваа обработка, при снимањето на видеото, а и воопшто, имавме многу убава енергија, која се чувствува и во самиот видео запис. Уште посреќен сум што претставувањето на оваа песна и спот се совпаѓа со големиот македонски празник Велигден, а официјалната промоција беше денеска на Македонската телевизија, посебна благодарност до уредништвото во МТВ. Благодарност и до сите други медиуми за целокупната поддршка, телевизиите ќе имаат можност да го имаат мојот запис аудио-видео, и секако повеќе да позборуваме во мое лично присуство, за оваа бесценета песна, која јас ја преработив, вели Маротов, и воедно најавува и нови преработки.

-Поздрав и до сите пријатели низ светот, бидејки, свои луди млади, но и сегашни и идни мигови, и години, од својот живот, имаме сите, и се надевам дека секој, преку мојата изведба на песната, ќе се присети повеќе на себе, на своето минато, сегашност и иднина, Ве сака ваш Блаж Маратов, порачува музичарот. В.Ѓ.