Со одлука на Регулаторната комисија за енергетика од полноќ ќе се промени цената на горивата, односно бензините и дизелот ќе се продаваат по повисоки цени.

Од полноќ ЕУРОДИЗЕЛ горивото поскапува за еден денар и ќе се продава за 61,5 денар по литар, додека по половина денар се покачуваат цените на бензините.

ЕУРОСУПЕР-95 ќе чини 68,5, додека ЕУРОСУПЕР-98 ќе има малопродажна цена од 70,5 денари за литар.