Со новата одлука на Регулаторната комисија за енергетика од полноќ малопродажната цена на горивата повторно се менува. Бензините ќе имаат пониска цена за 1,5 денари по литар, а дизелот ќе поскапи за половина денар по литар со што цената на дизелот е изедначена со онаа на ЕУРОСУПЕР БС-95.

Новите цени на горивата од полноќ се следните:

ЕУРОСУПЕР БС–95  110,00 ден/лит,
ЕУРОСУПЕР БС–98  112,00 ден/лит.
ЕУРОДИЗЕЛ            110,00 ден/лит.