Со одлука на Регулаторната комисија за енергетика малопродажните цени на нафтените деривати се намалуваат со вежење од полноќ и тоа малопродажните цени на бензините се намалуваат за 2 денари, а на дизелот за 2,5 денари.

Со новите цени бензините ќе се продаваат по следните цени:ЕУРОСУПЕР БС-95 за 96,50 денари, а ЕУРОСУПЕР БС-98 за 99 денари.

Цената на дизел горивото и на екстра лесното масло за домаќинства со намалувањето од 2,5 денари од полноќ ќе изнесува: ЕУРОДИЗЕЛ – 97,50 денари; ЕЛ-1 – 96 денари.

Цената на мазутот од друга страна се зголемува за 1,011 денари и ќе изнесува 52,466 денари.