Со одлука на Регулаторната комисија од полноќ горивата ќе се продаваат по нови цени. Така, малопродажните цени на бензинот ЕУРОСУПЕР БС-95, на ЕУРОДИЗЕЛ (Д-Е V) и на Екстра лесното масло за домаќинство (ЕЛ-1), се зголемуваат за 1,00 денар/литар. ЕУРОСУПЕР БС-95 ќе се продава за 65,50 ден/лит, ЕУРОДИЗЕЛ ќе чини 56,00 ден/лит, додека Екстра лесното масло за домаќинство (ЕЛ-1) ќе се продава по цена од 45,00 ден/литар.

Цената на бензинот ЕУРОСУПЕР БС-98 се зголемува за 1,50 денар/литар и ќе чини 67,50 ден/литар. А.Н.