дома Живот Од 25 март почнува летното сметање на времето

Од 25 март почнува летното сметање на времето

32

Летното сметање на времето започнува на 25 март, кога часовите треба да се поместат за еден час напред.

Летното сметање на времето во 2018 година започнува на 25 март во 2 часот по полноќ. Тогаш со поместување за еден час напред, времето во 2 часот ќе се смета како 3 часот.

Секој последен викенд во март се поместуваат часовниците и се преминува на летно сметање на времето, за потоа последниот викенд во октомври да се вратат на зимско сметање.