На скопскиот аеродром доцна попладнево пристигна оперската дива Елена Мошук која ќе го отвори годинешното издание на фестивалот „Охридско лето“.

Сопранистката Мошук се очекува вечерва да допатува во Охрид и ќе биде сместена во апартман во хотелот „Инекс Горица“, а утре, ќе се обрати на прес-конференција на која ќе го најави својот настап заедно со романскиот тенор Калин Братеску и диригентот Николае Молдовеану.

По прес-конференцијата, покровителот на „Охридско лето“, Претседателот на Република Македонија, д-р Ѓорге Иванов, за Мошук и останатите уметници кои на 12.јули, на Античкиот театар ќе го отворат фестивалското издание ќе организира свечен коктел во Вила „Билјана“.