Меѓународниот фестивал „Охрид фест – Охридски трубадури“ распишува конкурс за нови композиции. Редоследот на фестивалските вечери ќе се одвива Поп вечер 5-ти; Фолк вечер 6-ти; Интернационална вечер 7-ми септември, 2019 година.

Услови за учество: Да се испрати демо снимка и текст на Македонски јазик; Наслов на композицијата; Назнака – за која фестивалска вечер е наменета песната (Поп; Фолк, Интернационална); Композициите да не бидат изведувани претходно; Податоци на авторите (име, презиме, авторската улога во тимот), електронска адреса и телефон за контакт.

Новитет оваа година – фестивалот „Охрид фест – Охридски трубадури“ избира двајца дебитанти кои ќе добијат можност да настапат на фестивалската сцена. Демо снимките од нивните композиции е потребно да бидат испратени со пропратни инструменти, пијано и гитара.

Авторите своите композиции да ги испратат на електронските адреси: ohridfest.produkcija@gmail.com и
grigorkoprov@yahoo.com
Конкурсот е отворен до 1-ви мај 2019 година.

Meѓународниот музички фестивал „Охрид фест-Охридски трубадури 2019“, гледачите ќе имаат можност да го проследат на директен телевизиски пренос.