Охридскиот бенд „Хардфејсд“ (Hardfaced) на „Јутјуб“ каналот го промовираше видеото за песната „Ножот крвав”. Ова е трет видео сингл од албумот „Dreamless slumber at the shores of youth“, кој преку етикетата на „Diehard records“ излезе во 2019 година. Видеото е снимено во март 2020 година, непосредно пред почетокот на Ковид пандемијата, но поради новонастанатата ситуација, бендот ја закажа премиерата токму сега. Снимањето на материјалот и монтажата се на Александар Цветаноски, а анимацијата во видеото ја правеше Михаил Наумов.

На „Ножот крвав” му претходеа уште два видео сингла: „Implоred by hate” и „Black Sun” од четвртиот албум на бендот, кој е формиран во 2004 година. Покрај „Dreamless slumber at the shores of youth”, „Hardfaced“ ги имаат уште албумите „More than hate”- 2007, „Show them what they fear”-2011 и „Dying lake”-2014 година. Бендот го сочинуваат: Димитар Савески, Јован Наумоски, Горан Вељаноски, Јордан Маленко и Љупчо Стефаноски. А.Н.