Граѓаните исплашени за економската состојба во која ќе се најдат поради кризата со пандемијата и потребата од социјална дистанца, седење дома, и честа дезинфекција во домот, потрошувачката на вода и струја е зголемена и трошоците го надминуваат домашниот буџет, особено што месечните примања веќе се истрошени на резерви храна, средства за дезинфекција, лекови и додатоци во исхраната, се организираат и преку потпишување петиција бараат ослободување од надоместоци за вода, струја и комунални такси за месец Март и Април.

Потребата од соработка на овие компании е истовремено и нивна одговорност кон здравјето на граѓаните, и подршка на здраствениот систем.

Петицијата може да ја потпишете ТУКА

Н.С.