Во 11 часот и 13 минути Загреб повторно го погоди со земјотрес, овој пат со јачина од 3,7 степени по Рихтер.

Во неделата, рано наутро, Загреб беше погоден од серија земјотреси, а најсилниот удар беше во 6.24 часот со јачина од 5,5 степени.

Пријавена е штета на најмалку 600 установи, а едно девојче е повредено. А.Р.