Оваа година на Самитот за климатски промени нема многу иновации насочени кон налување на проблемите што ги предизвикуваат климатските промени. Една од ретките новинации што го привлече вниманитео на потписникот на овие редови е полнач на батерија на мобилен телефон.
И, не било кој…
Ако имате мобилен телефон од марката Ајфон, оваа иновација сигурно ќе ве заинтересира. Имено, претставниците на Катар го промовираа полначот на батеријата на Ајфон на светлосна енергија. Дизајнот е на цвет во саксија, кој на горната страна привлекува светлосна енергија со која се полни телефонот…