Овој петок, на 12 октомври со почеток во 20 часот, Музејот на Македонија ги отвора вратите за нешто поинакво.

Пијанистката Дуња Иванова, во рамките на манифестацијата „Нов културен бран“, најавува перформанс во кој ќе доминира минималистичкиот звук за пијано на автори кои за првпат ќе прозвучат на македонско тло. Давид Федел (Австралија), Микаел Сапин (Шпанија) и Бианка Бан (Хрватска), се композитори од средната генерација кои нудат исклучително софистициран звук за пијано.

„Помалку е повеќе“ е насловот на концертот, кој ќе биде проследен со неколку видео проекции, а за слушателите, како што вели Иванова, ќе обезбеди амбиент за „будно сонување“.