По големииот интерес на родителите на породилно дали истото ќе се продолжи, министерот за здравство Венко Филипче во изјава за ТЕХТ.МК рече дека им се продолжува породилното отсуство на родителите и после завршување на вонредните  и времените мерки. Тој потенцира дека Фондот за здравствено осигурување  во координација со Министерството за труд и социјална политика по автоматизам за сега им го продлжил породилното на сите до 31 јули.

Н.Доковска