На 64-годишна возраст денеска почина Амди Бајрам, лидерот на Сојузот на Ромите и долгогодишен пратеник.

Како што објавија медиумите, тој имал проблеми со срцето и починал во клиниката Филип 2, а постсмртно ќе му биде направен и тест за Ковид 19.

Амди Бајрам минатата недела организираше свадба со 600-тини гости за својата внука во Турција.