Американскиот драмски писател Теренс Мекнели, автор на „Бакнежот на жената пајак“ и „Френки и Џони“, почина на Флорида на возраст од 82 години од компликации предизвикани од коронавирусот.

Мекнели, четирикратен добитник на наградата Тони, имаше рак на белите дробови и живееше со хронична опструкција на белите дробови. А.Р.