На 27 август во кафе барот Ла Кања (Стара чаршија) од 21 часот се одржа промоција на збирката раскази „Пластични раскази“ од младиот писател Илија Илов.
Расказите ги претстави писателката Фросина Пармаковска, овогодишен лауреат на Роман на годината.
Книгата е објавена во едицијата ПРОаЗА на издавачката куќа ИЛИ-ИЛИ како 165 издание во оваа едиција.