Денеска на прес конференција во ресторанот „Џино“ беше најавена предновогодишната програма која ќе се одвива на две сцени, на главните влезови на ГТЦ, на 28., 29. и 30. Декември ,  под наслов “Размрдај го ГТЦ”

Настанот ќе се одржи на две сцени (по една на двата влеза), и тоа – на влезот од кај плоштад Македонија, каде ќе биде главната бина,  и  на влезот кај Соравија, каде ќе е дицеј сцената. Во програмата ќе бидат вклучени ид еца со посебни потреби.

Распоред на програмата:

 

28.12. (четврток)

*Главна сцена:

– Детска програма (12-13ч)

– Бени и Нон Стоп (13-15ч)

– The Ringtones (15-17ч)

*Dj сцена:

– Мартин (Antenna5) (12-14.30ч)

– Вера Јанкович (14.30-17ч)

 

29.12.(петок)

*Главна сцена:

– Детска програма (12-13ч)

– ДНК (13-15ч)

– Thea and the Band (15-17ч)

*Dj сцена:

– Маци Стојанович (12-14.30ч)

– Irie Scratch (14.30-17ч)

 

30.12 (сабота)

*Главна сцена:

– Детска програма (12-13ч)

– Златко Ориѓански & Бени (13-15ч)

– Bendover (Кума и Црни) (15-17ч)

*Dj сцена:

– Драган б. Костиќ (12-14.30ч)

– Цена (14.30-17ч)

 

Водител на програмата: Нора Шаќири