Министерот Филипче на денешната прес конференција околу разрешувањето на доскорешниот директот на ЦЈЗ – Скопје, Арбен Зибери рече: „Зибери го покткопа угледот на членовите на Комисијата за заразни болести, и апсолутно не смее никој да добива поени на вакви сензитивни проблеми. Нема да дозволам никој да ја политизира оваа Комисија, екепсерите работат секој ден без прекин работат!

Утрово беше разрешен е директорот на Центарот за јавно здравје – Скопје, д-р. Арбен Зибери, а за в.д. директор назначен е д-р. Александар Стојанов, епидемиолог од Центарот за јавно здравје.
Од министерството за здравство наведуваат дека Зибери е разрешен заради пласирање на неточни изјави во јавноста со што директно наштети на угледот на членовите на Комисијата за заразни болести, доведувајќи го во прашање кредибилитетот на здравствените институции во борбата со коронавирусот.

[🔴Во живо] Прес-конференција на МИОА и МЗ

Публикувахте от Министерство за здравство / Ministria e Shëndetësisë в Петък, 26 юни 2020 г.

Н.Д.