Празни улици, затворени продавници и ресторани, празни градски области… Вака изгледа светот денес. Плоштадите и обележјата, изложбените сали и музеите, кои до пред еден месец изгледаа како човечки мравјалник, денес стојат осамени, убави и тивки.Каде што само вчера имаше гужва од туристи, денес има само полицајци. Нишалките се осамени во парковите и градините. Безвременоста се протегаше на сите континенти. Земјата е мртва.

Погледнете ја галеријата од светските метрополи…