Последниве денови се повеќе се бара дарител на крвна плазма од лица кои оздравеле од КОВИД-19 и имаат антитела. Еден таков апел денеска цел ден се споделува – се бара крв од прележан од КОВИД-19, со крвна група Б+. Во информацијата уште се објаснува дека е итно потребна крв за младо лице од Ресен, кој е хоспитализиран во ГОБ “8 Септември”.

Во веста во која се моли за помош има и мобилен телефон на кој замолуваат да се јавите. Ако сте оздравени од КОВИД-19 и имате крвна Б+ јавете се на 38978452919!

Н.Д.