По социјалните медиуми се споделува барање за помош за лекување на млад човек. Во информацијата се вели:

„Ве замолуваме за помош се работи за млад татко на две малолетни деца. Моментално е во Жан Митрев. Потребни се 14 000 евра за АнтиКовид терапија. Таткото тешко дека ќе преживее ако не се плати. Ве молам кој колку може нека помогне на следнава трансакциска сметка 300007014970681 / за повеќе информации звонете на Мобилен телефон на сопругата 075497905 Александра . Споделете и Помогнете.“