“Синедејс” распишува конкурс за пријавување на кратки филмови, кои ќе бидат прикажани во рамки на “MK Shorts” програмата на 20. CINEDAYS! Пријавените филмови треба да ги исполнуваат следните услови:

1. Да се со времетраење до 20 минути

2. Година на продукција 2019/2020 година

3. Да се во формат анимиран или игран филм

Резултатите од конкурсот ќе бидат објавени на 7 јуни на нашиот веб-сајт и социјални мрежи.

До тогаш, праќајте!

Апликацијата може да се најде тука.