Рок ѕвездата Стивен Тајлер донира пола милион долари за реновирање на еден дом, во кој ќе можат да се сместат девојки кои биле жртви на насилство. Но, исти така, таму да бидат и безбедни и да добијат пристап до терапија. 
На отварањето тие не сечеа лента, туку марами. Тајлер во својата изјава вели, дека како бивш зависник, кој преживувал голгота во младоста, доволно му е само да знае дека успеал барем и еден човек да спаси.