дома Економија Трет ден протести на Ивент индустријата пред Влада

Трет ден протести на Ивент индустријата пред Влада

64
Претставниците на секторот за организација на настани и денес, веќе трет ден, ги продолжуваат протестите пред Влада од 12 до 15 часот.


-Досега никој не н
é контактираше ниту пак некој покажа подготвеност за надминување или решавање на ситуацијата. Можеби им се допаѓа музиката која ја пуштаме па сакаат да продолжиме, велат од ИВАП.

Инаку, ИВАП е членка на Паневропската Алијанса „LiveCom Alliance“, во која членуваат речиси сите европски држави,  и ќе биде известена за третманот кон оваа значајна општествена гранка. Преку Алијансата нашиот апел ќе стигне до Брисел каде ивент индустријата беше препознаена уште минатата година и соодветно помогната, додаваат тие.